Juni 2023

Met de PC-12 naar Siërra Leone

Deze week had ik de mogelijkheid om mee te vliegen als co-piloot van Rotterdam naar Siërra Leone, een van de armste landen ter wereld. Stranden bedekt met plastic flessen en kinderen die de hele dag aan het vissen zijn om te overleven.

Lees meer »

Vliegtrip Noorwegen

Ik was twee weken op pad met het vliegtuig door Noorwegen samen met een vriend. Geen harde planning maar wel uitgerust met een tent en kampeerspullen.

Lees meer »
Mei 2023
April 2023

Nachtvliegen in Frankrijk

Deze twee dagen samen met collega piloot Johan ervaringsuren gemaakt. Een combinatie van nachtvliegen en overdag vliegen. Maandagavond vertrokken vanaf Teuge naar Antwerpen 🇧🇪 -> Lille🇫🇷 volgende dag verder naar Colmar 🇫🇷. Daar 's avonds weer vertrokken naar Paderborn Airport via Saarbrucken en Frankfurt.Waardevolle uren waarin we veel hebben geleerd en zowel VFR als IFR vlieguren hebben gemaakt.

Lees meer »
Maart 2023

CPL examen gehaald!

Vandaag heb ik mijn Commercial Pilot License examen gehaald! Dankbaar dat ik met de hulp van God de vliegopleiding tot zover heb mogen afronden.

Lees meer »

Upset recovery training

En toen zat ik ondersteboven! En hoe kom je er dan uit? Onderdeel van de opleiding is de Upset and Recovery Training waarbij het (her)kennen en beheersen van ongewone situaties en vliegstanden, unusual attitudes, wordt getraind. Dat is niet alleen een uitdaging maar vooral ook een verrijking van de vliegvaardigheid. Dat leverde bijzondere plaatjes op:

Lees meer »

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.

Bezochte vliegvelden