Maart 2023

Upset recovery training

En toen zat ik ondersteboven! En hoe kom je er dan uit? Onderdeel van de opleiding is de Upset and Recovery Training waarbij het (her)kennen en beheersen van ongewone situaties en vliegstanden, unusual attitudes, wordt getraind. Dat is niet alleen een uitdaging maar vooral ook een verrijking van de vliegvaardigheid. Dat leverde bijzondere plaatjes op:

Lees meer »
Februari 2023

CPL lessen

De afgelopen weken heel wat uurtjes gemaakt met dit toestel, een Piper Turbo Arrow IV, om mijn Commercial Pilot License te halen. Dit is een sneller toestel wat met zijn intrekbaar landingsgestel en verstelbare propeller meer aandacht vereist om te besturen. Eind maart ga ik examen doen en heb ik mijn 

Lees meer »
Januari 2023

Rotterdam - Duxford (UK)

Afgelopen zaterdag een mooie vlucht gemaakt vanaf Rotterdam Airport naar Duxford Airfield (UK) met passagiers.Een vliegveld dat een rijke historie kent en nu verschillende museums huisvest waarin oude oorlogsvliegtuigen maar ook modernere toestellen zoals de Concorde op display staan.Terwijl de zon onderging teruggevlogen naar Nederland met een prachtig uitzicht boven de wolken om daarna onder de wolken te duiken naar Rotterdam.

Lees meer »

Toch nog een beetje sneeuw

Vandaag een navigatievlucht uitgevoerd naar o.a. vliegveld Antwerpen en Grimbergen. In het westen van Nederland was er al dagen geen sneeuw meer (of niet geweest) maar onderweg toch nog witte velden gezien.

Lees meer »

CPL lessen begonnen!

Afgelopen woensdag startte mijn eerste les voor mijn Commercial Pilot License (CPL).👨🏼‍✈️ Dat betekent leren vliegen op een complexer toestel maar ook in rechte lijn naar bestemming vliegen met passagiers.🛩 Dit toestel heeft onder andere een intrekbaar landingsgestel en een propellor met variable invalshoek. 📍Dit is het laatste brevet dat nodig is voor uitzending met MAF.

Lees meer »

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.

Bezochte vliegvelden