Voorstellen

Jesse Barendregt, 23 jaar, woont momenteel in Goudswaard en bereidt zich voor om uitgezonden te worden naar Suriname als MAF-piloot. Het is zijn verlangen om mensen in afgelegen gebieden te bereiken om hulp, hoop en herstel te brengen via luchtvaart. Op deze manier wil hij zich actief in zetten in Gods Koninkrijk op aarde. Daarnaast houdt hij ervan om erop uit te trekken, foto's te maken en muziek te maken. 

"Het echte avontuur begint als je in geloof op God een stap durft te zetten; als je in vertrouwen op Hem deze weg durft te gaan. Het is zeker niet makkelijk om je comfortzone te verlaten. Maar als je met MAF in zee gaat, om hulp te bieden aan de meest afgelegen bevolkingsgroepen ter wereld, dan mag je een levensavontuur tegemoet zien!"

Tijdlijn

Opleiding tot MAF-piloot Status
Private Pilote Licence september 2018 - oktober 2019
Night Rating januari 2020
Ervaringsuren deel 1 november 2019 - heden
ATPL-theorie oktober 2020 - april 2022
Selectie MAF Nederland juni 2022
Instrument Rating augustus 2022 - november 2022
Commercial Pilot Licence januari 2023
Ervaringsuren deel 2 2023
Training bijbelschool oktober 2023
Uitzending Suriname 2024

Suriname

Het land Suriname is vier keer zo groot als Nederland, en bijna volledig bedekt met tropisch regenwoud. Van de 600.000 inwoners, woont het merendeel langs de kuststreek. Dieper landinwaarts, leven verschillende stammen verdeeld over talloze grote en kleinere dorpen. Een groot aantal is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. Vanuit de hoofdstad Paramaribo vliegt MAF met drie vliegtuigen naar het binnenland voor medische zorg, ontwikkelingswerk en ter ondersteuning van de lokale kerken. Het vervoeren van medisch personeel, medicijnen en voedsel, en het uitvoeren van ambulancevluchten is voor vele inwoners hun enige toegang tot gezondheidszorg. Door het invliegen van onderzoeksteams, onderwijzers, technici en bouwmaterialen, draagt MAF bij aan de opbouw en ontwikkeling van deze gemeenschappen. Ook dient MAF door evangelisten, Bijbels en allerlei materialen naar deze gebieden te vliegen. Voor de lokale kerkleiders zijn de vluchten van MAF vaak onmisbaar om conferenties te bezoeken om toegerust te worden voor hun bediening.

Visie MAF

Mensen die in de uitersten van de aarde wonen zijn vaak afgesloten van de buitenwereld. Dit beperkt hun mogelijkheden om zich te ontwikkelen, hulp te ontvangen en het Evangelie te horen. MAF maakt hen bereikbaar voor Gods Liefde!